Press "Enter" to skip to content

Skutečná slivovice má „grády“!

0

Když se řekne s l i v o v i c e , je mnohým jasno.

Morava, zpěv, švestky, slunce …

slunce léto

Ale není to tak jednoduché. Skutečně kvalitní slivovici umí vyrobit jen málokdo. Někdo má možná v paměti svého tatínka či dědečka, který potajmu pálil slivovici a míval takové ty kroutínkovské skleněné trubičky, ze kterých odkapával pálený alkohol, ale to už je minulost.

Dnes ve městech už tyto praktiky nenajdete a když si chcete opravdu dopřát skutečnou a opravdovou výtečnou slivovici, pak zajedete na Moravu anebo můžete navštívit webovou stránku lihovárku.cz, která vám nabízí za kvalitní ceny kvalitní slivovici.

Š V E S T K Y ! Jsou tou pravou příčinou výtečné chuti. Pravé, moravské, dozrálé, modré švestky, které zrají na jižních svazích a ze kterých je pálena ta pravá a nejlepší moravská „ s l i v k a „ kterou si můžete objednat a s chutí ochutnat.

Je pro vás vyráběna s láskou, a proto tak výtečně chutná. A to jak v zimě, tak i na jaře. Prostě „pálí“ bacily, to věděli už i naši předkové, proto ji tak rádi vyráběli, a to nejen proto, že to byl pro ně levný výrobek, když měli své vlastní švestky, ale proto, že slivovice byla skutečným lékem.

švestky strom

Ale nic se nesmí přehánět!

Už i osvíceni lékaři kdysi tvrdili, že stopička čisté slivovice ráno nalačno dovede rozproudit lymfu. Jen jste těch stopiček nesměli vypít na decilitry!

Dnes už si to nikdo netroufne před prací si dát stopičku, ale po práci si ji leckdy rádi dáme a obzvláště v zimě! Na to máme výborný recept, kdy si na váš chřipka nedošlápne, a to: Zahřejte panáka slivovice s pár hřebíčky (koření!!). Pro delší střízlivost doporučujeme zředit čistou vodou …, kápněte pár kapek citronu, doslaďte pravým domácím medem a lék proti chřipce máte na dosah! Jen je nutné slivovici n e v ař i t ! Jen skutečně ohřát.

Slivovice vyráběná s láskou, má podmanivou chuť a říznou chuť a je nejoblíbenějším ovocným destilátem v Čechách a hlavně na Moravě